Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ


Έτρεμε μη βραδιάσει και δεν προλάβει να κλείσει τους λογαριασμούς της μέρας.
Μόλις νύχτωνε για τα καλά και η θερμοκρασία έπεφτε, κλεινόταν στο δωμάτιό της μέχρι να ξημερώσει.

Τα καλοκαίρια, όλη τη μέρα, την περνούσε στη θάλασσα , μόνη της. Ήθελε τις σκέψεις και το δέρμα της εκτεθειμένα στον ήλιο, να εξαγνιστούν.
Η νύχτα εδώ και χρόνια τα 'κανε και τα δύο ν' ανατριχιάζουν.

Τότε, της ερχόταν στο νου άλλες εποχές, επιπόλαιες, τότε που ζούσε μέσα στη νύχτα.
Τη μέρα, σπάνια την έβλεπε ο ήλιος, κοιμόταν μέχρι αργά το απόγευμα και σχεδόν πάντα όταν ξυπνούσε, είχε νυχτώσει.
Νυχτοπούλι ήταν, όχι από επιλογή στην αρχή, αλλά από ανάγκη.

Τις λίγες φορές που ξεμύτιζε απ' το σπίτι τη μέρα για να διεκπεραιώσει κάποια αναγκαστική συναλλαγή με υπηρεσίες, ένιωθε σαν ψάρι έξω από τα νερά του.
Δεν ήξερε πώς έπρεπε να ντυθεί, πώς έπρεπε να φερθεί και πώς έπρεπε να απευθυνθεί στους ανθρώπους τη μέρα.

Στους ανθρώπους της νύχτας, όχι μόνο ήξερε πώς να τους μιλήσει, αλλά ασκούσε μάλιστα και εξουσία πάνω τους και έχαιρε το σεβασμό τους.

Είχε κάνει δυνατό όνομα στην πιάτσα. Όταν ήταν νέα απολάμβανε πολύ τη δύναμη και την εξουσία που της έδινε το επάγγελμά της.
Την ώρα της δουλειάς, σπάνια ένιωθε άβολα, είχε συνηθίσει τη γύμνια. Δε γινόταν διαφορετικά. Το κορμί της ήταν το εργαλείο της δουλειάς της.

Μονάχα ένα βράδυ, θυμήθηκε, πως ντράπηκε πολύ. Τότε που έφερε τις πίτσες που είχε παραγγείλει για τα κορίτσια, ένας πολύ νεαρός σε ηλικία ντελιβεράς.
Καινούργιος πρέπει να ήταν. Από το κατάστημα που χρόνια τους εξυπηρετούσε, ερχόταν συνήθως ένας τριανταπεντάρης που έγινε στην πορεία και πελάτης της.

Μάλλον δεν είχαν προλάβει να ενημερώσουν το νέο υπάλληλο σε τί είδους σπίτι θα έκανε παράδοση στις δύο τα ξημερώματα.

Γελώντας του άνοιξε ολόγυμνη την πόρτα, μα το χαμόγελό της έσβησε και ένιωσε πρόστυχη για τη γύμνια της όταν αντίκρισε το αθώο πρόσωπό του νεαρού να γίνεται κόκκινο από αμηχανία και ντροπή.

Παιδιά δεν είχε κάνει τότε, και ούτε έκανε και ποτέ, αλλά βλέποντας την αντίδραση του νεαρού, το μητρικό ένστικτο που δεν ήξερε πως είχε, ξύπνησε μέσα της.

Τη στιγμή που άρπαξε μια ρόμπα για να καλύψει όπως - όπως το κορμί της, κατάλαβε πως η πορνεία είναι ένα βαρύ επάγγελμα για να το κάνει η μάνα σου, ειδικά άμα είσαι αγόρι.


Μαρία Φουσταλιεράκη 21-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας...