Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


Νιώθεις καλά που είσαι μόνη και βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο συναισθηματικής ωρίμανσης και εσωτερικής ισορροπίας αν:

Ακούς τραγούδια για τον έρωτα και απολαμβάνεις τη μουσική και τους στίχους χωρίς ν’ αναστενάζεις ή να σκέφτεσαι κάποιον.

Τα βράδια που έχει πανσέληνο και η ρομαντική σου διάθεση χτυπάει κόκκινα, δε θλίβεσαι που είσαι μόνη, αλλά απολαμβάνεις τ’ ολοστρόγγυλο φεγγάρι με ένα δροσερό ποτό στο μπαλκόνι κι ένα τσιγάρο.

Όταν βλέπεις στο δρόμο ερωτευμένους δε γεμίζεις ζήλεια, μα χαμογελάς με κατανόηση.

Όταν σε ρωτάνε αν είσαι ελεύθερη, απαντάς μονολεκτικά ναι, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη ν' απολογηθείς ή να δικαιολογηθείς γιατί.

Δεν περιμένεις να έρθει κάποιος για να σε κάνει καλά και χαρούμενη, αλλά είσαι από μόνη σου σαν άνθρωπος καλά και από μόνη σου χαρούμενη.

Δεν τρέμεις τα οικογενειακά τραπέζια, τις μαζώξεις και τις κοινωνικές εκδηλώσεις, γιατί ντρέπεσαι να εμφανιστείς μόνη. Αντίθετα, φροντίζεις να γίνεις ακόμα πιο όμορφη απ’ όσο είσαι και αν φοβάσαι πως θα πλήξεις, ζητάς από ένα καλό φίλο ή μια καλή φίλη να σε συνοδεύσει.

Φροντίζεις να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου συχνά και του κάνεις χατίρια και εκπλήξεις.

Αν έχεις περίσσευμα αγάπης που ξεχειλίζει, φροντίζεις να υιοθετήσεις, ένα αδέσποτο κατά προτίμηση ζωάκι, και δεν χαλαλίζεις το περίσσευμα της αγάπης σου στον πρώτο "αδέσποτο" άνθρωπο που θα βρεθεί στο δρόμο σου.

Κολακεύεσαι και χαμογελάς όταν σου δείχνει ενδιαφέρον ένας άνδρας. Το φλέρτ πάντα βάφει με όμορφα χρώματα την καθημερινότητα.


Μαρία Φουσταλιεράκη 1-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας...