Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ

                                                                    Sandra Pelser


Ανακουφισμένη, μετανιωμένη μα και σοφότερη γύρισε από το ταξίδι του μέλιτος. Δεν άντεξε παντρεμένη για πολύ. Πριν το γάμο είχε συνηθίσει να κοιμάται με ανάλαφρη συνείδηση, να είναι ήρεμη και να την ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι η παιχνιδιάρικη ουρά του γάτου της. Τα πρωινά ξυπνούσε χαρούμενη και γεμάτη ευγνωμοσύνη για τη νέα μέρα που ξημέρωνε.
Έβρισκε τα ζώα καλύτερη συναναστροφή από πολλούς ανθρώπους που ‘χε γνωρίσει. Οι άνθρωποι, σε αντίθεση με τα ζώα, αποδεικνύονταν κάμποσες φορές κάλπικοι. Ο άντρας που παντρεύτηκε δυστυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Αμέσως μετά το μυστήριο έγινε άλλος άνθρωπος και ενώ την είχε διαβεβαιώσει πως δεν είχε αντίρρηση για τον γάτο, απαίτησε να τον ξεφορτωθεί γιατί τώρα θα είχε εκείνον για συντροφιά στο κρεβάτι της.
Έκανε τάχα πως δεν θυμόταν να έχουν συμφωνήσει σε τίποτα κι ούτε λίγο ούτε πολύ την εκβίασε εδώ και τώρα με αποδείξεις για την αγάπη της: την έβαλε να διαλέξει ανάμεσα σ’ εκείνον και τον γάτο.
Άμαθη από καυγάδες και φωνές εκείνη, αποσβολωμένη και σοκαρισμένη από την εξέλιξη της κουβέντας, δεν άνοιξε το στόμα της να πει τίποτα. Δεν υπήρχε λόγος να του εξηγήσει. Δεν είχε κάτι να του πει. Την ώρα που της έθεσε το δίλημμα είχε λήξει άδοξα και άτιμα ο γάμο τους.
Το πρωί, αχάραγα, έκλεισε την πόρτα της νυφικής σουίτας, κουβαλώντας τη μεγάλη βαλίτσα με τα ρούχα της. Τα δικά του μούλιαζαν με χλωρίνη μέσα στη μπανιέρα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μαρία Φουσταλιεράκη 22-10-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας...