Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ


Γυναίκες. Θηλυκά. Πλάσματα που δε γεννήθηκαν με εγχειρίδιο χρήσης σε εύκολα ελληνικά και που με τη συμπεριφορά τους είναι ικανά να μπερδέψουν ή και να τρελάνουν ακόμα, ένα ώριμο και ορθολογιστικά σκεπτόμενο άνδρα γένους αρσενικού.

Βιβλία, εγχειρίδια, οδηγίες προς ναυτιλομένους, γιατροσόφια και μαγικά tips για να κατακτήσετε τις γυναίκες, να κάνετε δική σας τη μία και μοναδική που σας ταιριάζει, υπάρχουν εκατοντάδες αν μπει στη διαδικασία να τ’ αναζητήσει κανείς.

Αναλύσεις προσωπικότητας γυναικών με βάσει το ζώδιο, την ηλικία, το χρώμα των μαλλιών και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Τεστ για ν' ανακαλύψει κάποιος πόσο σκύλα, κακιασμένη, αγάμητη, εκδικητική και φθονερή είναι η γυναικεία υπόσταση και να την αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

Στοιχήματα, που πάντα χάνονται, για να κάνεις μια γυναίκα που δε σε θέλει, να τρέχει σα σκυλάκι από πίσω σου.

Στις ανδροπαρέες που κρυφακούω να μιλάνε όταν έχω την τύχη να είμαστε σε διπλανά τραπέζια, λέγονται πολλά.
Μύθοι και αλήθειες.
Τις περισσότερες φορές δε, είναι άξιο απορίας για μένα που ακούω να μνημονεύουν με έχθρα κι εμπάθεια την πρώην γκόμενα, πάντοτε πουτάνα γι’ αυτούς, που τους έφαγε λεφτά, που τους ξενοπηδήχτηκε στο τέλος, που ήταν όλο παράλογες απαιτήσεις, λούσα και φρουφρού που τα πλήρωναν εννοείται πάντα εκείνοι σα μαλάκες. Και το παράδοξο είναι πως κοκορεύονται μεταξύ τους για το ποιος υπήρξε το μεγαλύτερο κορόιδο στη ζωή του.
Ελάχιστες φορές άκουσα να μιλούν για πρώην σχέσεις που ήταν Κυρίες στη συμπεριφορά, που τους φέρθηκαν όμορφα, ανθρώπινα, με σεβασμό και με αγάπη.

Και δώστου οι αναλύσεις, και δώστου οι αναζητήσεις και δώστου τα βρισίδια και η ισοπέδωση για όλες τις γυναίκες, που είναι χαζές, άμυαλες κι έχουν το νου τους μονάχα στο σεξ και την καλοπέραση. Άνδρες συγχωρέστε με που θα σας προσγειώσω, γιατί στα γαλάζια σύννεφα της πλάνης πετάτε.

Φοβάμαι πως όλα λάθος τα ‘χετε μάθει ως τώρα για τις γυναίκες.

Λυπάμαι που θα σας γκρεμίζω βίαια απ' τη σκαλωσιά που ‘χετε σκαρφαλώσει, ως γνήσια αρσενικά και κοιτάτε τον κόσμο αφ' υψηλού, αλλά η αλήθεια για μας τις γυναίκες είναι πολύ πιο απλή απ' όσο έχετε ποτέ φανταστεί και συμπυκνώνεται σε μία και μοναδική φράση που ταιριάζει και αφορά κάθε γυναίκα, σε κάθε της ηλικία.

Όπου δεν υπάρχουν αισθήματα, αρχίζουν οι απαιτήσεις.

Ακριβώς. Ή αισθήματα, συνεργασία και σεβασμός ή απαιτήσεις ατομικές και μονομερείς.

Ακούστε τα επιχειρήματά μου, σκεφτείτε λιγάκι και μόνοι σας από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σας και θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Είμαι σίγουρη.

Όταν μια γυναίκα δε γουστάρει, για να το πω στη γλώσσα σας, δεν είναι ερωτευμένη δηλαδή όπως το λέμε εμείς, έχει απαιτήσεις τρελές απ’ την αρχή. Και για να την κερδίσετε, αλλά και για να την κρατήσετε κοντά σας, που είναι και το δυσκολότερο.

Δείτε πόσο απλό είναι.
Άμα δε χτυπά η καρδιά της γυναίκας στον ίδιο ρυθμό μ' αυτόν της δικής σας, τότε σχεδόν πάντα, θυμάται πως είναι πριγκίπισσα και απαιτεί έτσι να τη δείτε και να της φέρεστε και σεις.

Απαιτεί λοιπόν η συμπεριφορά και η τσέπη σας να είναι τουλάχιστον πριγκιπική.

Θέλει να ντύνεστε και να κυκλοφορείτε αντάξια δίπλα της, ικανοποιώντας όλες τις λογικές και παράλογες απαιτήσεις της στη στιγμή και γιατί όχι, να προλαμβάνετε κι αυτές που θα γεννηθούν αύριο.
Θα πάρετε περισσότερους πόντους εκτίμησης για τις αυριανές και ίσως ένα νεύμα ικανοποίησης και έκπληξης που ο πρίγκιπας-αυλικός-δούλος έχει οξυδέρκεια και προνοητικότητα.

Σπάνια θα ‘ναι ευχαριστημένη, να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ακόμα και τον ουρανό με τ' άστρα να κατεβάσετε για το χατίρι της, γιατί έχει τη δύναμη και την πειθώ να σας αναγκάσει να το κάνετε, πάλι ευχαριστημένη απόλυτα δε θα είναι.
Το απολαμβάνει αυτό και το επιδεικνύει στις άλλες φίλες-πριγκίπισσες. Και μάλιστα συγκρίνει αυτά που κάνουν οι δικοί τους πρίγκιπες γι' αυτές σε σχέση με σας.

Το σίγουρο είναι, πως όσο θα ‘χετε την εύνοιά της, όσο σας κάνει τη χάρη να είναι μαζί σας, όσο τ' όνομά σας θα είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στο μνημείο των προσωπικών της ευεργετών, θα είναι μαζί σας.
Αν όμως, σταματήσετε να ικανοποιείται όλα μα όλα τα καπρίτσια της ή αν μειώσετε τις γενναιόδωρες παροχές σας, σύντομα και ξαφνικά, θα δαφνοστεφανωθείτε με ένα φιλί ευγνωμοσύνης στο μάγουλο και θα πεταχτείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της ζωής της ή στο βάθος της ντουλάπας με τα πανάκριβα μεν, αλλά φορεμένα βραδινά φορέματα.

Μη δυσανασχετείτε στη σκέψη και προς Θεού μη βιάζεστε να βάλετε ποταπές και πρόστυχες ταμπλέτες.
Στις πριγκίπισσες δεν κολλάνε ταμπέλες θνητών.
Νιώθουν πριγκίπισσες απ’ την ώρα που ξεστόμισαν το πρώτο «μπαμπάκα μου» στον έρμο γεννήτορα κι αυτό έμαθαν να κάνουν καλά ως σήμερα. Δε φταίνε καθόλου.

Τους έμαθαν να ζουν μέσα στη χλιδή, στην ευκολία, στην άνεση και στα ανέφελα του κόσμου.

Είπαμε.
Εκεί που δεν υπάρχουν αισθήματα, ξεκινούν οι απαιτήσεις. Και όταν ξεκινούν οι απαιτήσεις, τα ηνία παίρνει η λογική και η λογιστική.

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, πολύ πιο όμορφη και κατανοητή.

Όταν η ίδια αυτή γυναίκα ερωτευτεί κι αρχίσει να χτυπά η καρδιά σα δεκαεξάχρονη έφηβη, ξεχνά μεμιάς πως είναι πριγκίπισσα και στο μαγικό της καθρέφτη βλέπει μονάχα ένα κοριτσάκι.

Το κοριτσάκι αυτό γίνεται ευτυχισμένο και χαρούμενο μόνο που βρίσκεται στην αγκαλιά του αγαπημένου της.

Με το που αρχίζει το καρδιοχτύπι, βγάζει τα γυάλινα γοβάκια χωρίς δεύτερη σκέψη, τα πετά στο βάθος της ακατάστατης ντουλάπας και περπατά ξυπόλυτη και ερωτευμένη στους δρόμους και στις λάσπες χωρίς να την ενοχλεί.

Δεν την ενδιαφέρει καθόλου που θα πιεί τον καφέ και το ποτό της όταν βγαίνει έξω με το αγόρι της. Δε θα ρωτήσει καν σε ποιο εστιατόριο ή ταβέρνα θα πάνε να φάνε και αν έχουν ή όχι την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Τη νοιάζει μονάχα πως αν κάποτε πάνε, αυτή θα ταΐζει ευτυχισμένη στο στόμα τον καλό της.

Αδιαφορεί αν θα πάνε διακοπές και που. Αν θα κοιμηθούν σε πεντάστερα πουπουλένια μαξιλάρια ή σε sleepingbag.
Πραγματικά δε την ενδιαφέρει. Σκέφτεται μονάχα πως θα βρίσκεται στην αγκαλιά του αγαπημένου της.
Και ας είναι σε κρεβάτι, σε καναπέ, ή μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε αυτό έχει σημασία για κείνη.
Θα τη δεις τρισευτυχισμένη να είναι στο βουνό ή σε μια παραλία, να κουρνιάζει μέσα στα δυνατά του μπράτσα και να κοιτά εκστασιασμένη τον ουρανό και να γουργουρίζει ικανοποιημένη.

Παράδοξο σας φαίνεται ε; Γι αυτό σας λέω άνδρες. Μη βιάζεστε να κρίνετε ό,τι δεν καταλαβαίνετε και να το χαρακτηρίζετε άσχημα.
Δε σας φταίνε οι κακούργες οι γυναίκες αν δε μπορείτε να τις καταλάβετε και καλά κάνουν και σας ταλαιπωρούν, με την άδειά σας γίνεται.
Ούτε εσείς όμως φταίτε. Στην πραγματικότητα κανένας δε φταίει.

Φταίνε τα αισθήματα που δεν έρχονται κατά παραγγελία τα ρημάδια όταν τα θέλουμε.
Ή τα έχουμε για κάποιον ή δεν τα ‘χουμε. Ή νιώθουμε ή δε νιώθουμε.
Δεν παραγγέλνονται με ηλεκτρονικές απρόσωπες αγορές, όσο κι αν νιώθουμε μόνοι, όσα χρήματα κι αν έχουμε για ξόδεμα για να γίνουμε ευτυχισμένοι.

Θυμηθείτε τα λόγια μου και την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε μια γυναίκα που σας ενδιαφέρει, παρατηρείστε τη συμπεριφορά της, τα λόγια της και αφουγκραστείτε σωστά.
Αν απ’ την πρώτη φορά που την προσεγγίζετε ξεκινά να ‘χει μονάχα απαιτήσεις, να στραβομουτσουνιάζει με τις προτάσεις εξόδου και δε σας χαμογελά, κυρίως αυτό, το πιο πιθανό είναι να νιώθει πριγκίπισσα.

Προχωρήστε με δική σας ευθύνη, τώρα που ξέρετε, και γίνετε αν το θέλετε οικονομικοί χορηγοί συναισθημάτων.
Δεν είναι κακό αν και σεις αυτό χρειάζεστε για να κυκλοφορείτε στα στέκια που σας ξέρουν και θέλετε να κάνετε το κομμάτι σας.
Μεταξύ μας, ξέρω πως σας ανεβάζει στα μάτια των άλλων ανδρών να σας βλέπουν με μια πανέμορφη γυναίκα κι ας είναι ψηλομύτα και ψυχρή.

Αν όμως αυτός ο τύπος γυναίκας δεν είναι αυτό που ζητάτε για σας, όταν τη γνωρίσετε και πριν προχωρήσετε μαζί της, φιλήστε της το χέρι, πείτε πόσο πολύ χαρήκατε για τη γνωριμία, αλλά πως είστε δυστυχώς ακατάλληλος για τη μεγαλειότητά της.
Φύγετε πισωπατώντας με χαμόγελο, αλλά τρέξτε για να σωθείτε.

Καθώς θα τρέχετε και θα μ’ ευχαριστείτε μέσα σας για τις συμβουλές, σας παρακαλώ να κοιτάτε με τα μάτια της ψυχής τον κόσμο γύρω σας.

Εκεί έξω, υπάρχουν Γυναίκες που για χάρη σας θα περπατούσαν ξυπόλυτες και χαμογελαστές.



Μαρία Φουσταλιεράκη 1-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας...